Bursa Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi'ndeyiz

2. Duyurular

Bursa Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi'ndeyiz

İstanbul Gelişim Üniversitesi Bursa Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi öğrencileri için Yükseköğretim Kurumları Sınavını değerlendirdi.

Bursa Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencileri Yükseköğretim Kurumları Sınavı yaklaşırken sınava dair tüm ayrıntıları İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Hatice Nur Derya’dan dinledi.

Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen sınav sistemi seminerine 180 öğrenci katılım gösterdi. Sınav anında ve sonrasındaki tercih sürecine dair de bilgi alan öğrencilere üniversiteye geçiş sistemi anlatıldı.

Özellikle alanlara göre testlerin ağırlıklarının üzerinde duran Hatice Nur Derya öğrencilere “Yapamıyorum algısını yıkmak için düzenli ve ısrarlı bir çalışma programına sahip olmalısınız. Sınavı iyi tanımak için deneme sınavı çözümlerine ağırlık vermeniz gerekiyor. Bu dönemde zaman daraldıkça denemelere yoğunlaşmak ve az da olsa deneme çözümleriyle de geçmiş konularda ne kadar yol aldığınızı görmeniz iyi olacaktır” dedi.

Bursa Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi