2. Duyurular

Avcılar Firüzköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Öğrencilere Yükseköğretim Kurumları Sınavı anlatıldı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı ve Rehberlik Uzmanı Elif Aluç Gülşen Avcılar Firüzköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nı anlattı.

Avcılar Firüzköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Büro Yönetimi, Lojistik, Muhasebe ve Bilişim bölümleri öğrencilerinden oluşan 300 kişilik seminerde, Gülşen öğrencilere kendi alanlarının devamı niteliğindeki önlisans programlarını tercih ettiklerinde aldıkları ek puan uygulamasının detayları üzerinde durdu. Temel Yeterlilik Testi oturumunun tüm öğrenciler için zorunlu bir aşama olduğunu belirten Elif Aluç Gülşen “Temel Yeterlilik Testi sonrasında hesaplanacak olan TYT puanınızın 150 puan ve üzerinde olması halinde, ortaöğretim başarı puanınız (OBP) eklenir ve kendi bölümünüzü tercih ediyorsanız ek puanlı olarak tercih yapabilirsiniz” dedi.