Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine sınav sistemi tanıtıldı

2. Duyurular

2019-2020 eğitim-öğretim döneminin ilk semineri Avcılar Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi.

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan Avcılar Haydar Akın Mesleki ve Teknik Lisesi son sınıf öğrencilerine sınav sistemi hakkında bilgiler verildi. İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Elif Aluç Gülşen tarafından yapılan seminer bilişim ve elektrik bölümlerinden 70 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Öğrencilere sınav başarısının yanı sıra, akademik başarılarının da ortaöğretim başarı puanı olarak sınav puanlarına ekleneceğini belirten Elif Aluç Gülşen, kendi bölümlerinin devamı niteliğindeki iki yıllık (önlisans) programları tercih eden öğrencilere ek puan katkısı sağlanacağını dile getirdi.

Öğrencilerin sınav sistemi ve üniversiteler hakkındaki sordukları soruları yanıtlayan Elif Aluç Gülşen, bu süreçte tüm öğrencilere başarılar dileyerek seminer sonlandırıldı.

Haydar Akın Mtal