Kariyer Planlama Kapsamında “Mimarlık”

2. Duyurular

Kariyer Planlama Kapsamında “Mimarlık”

Esenyurt Uğur Özel Öğretim Kursu öğrencilerine Mimarlık bölümünün tanıtımı yapıldı.

Esenyurt Uğur Özel Öğretim Kursu’nda üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere İstanbul Gelişim Üniversitesi Dr.Öğr.Üyesi İlke CİRİTÇİ tarafından seminer gerçekleştirildi.  Seminerde mimarlık bölümü, mesleki detaylar, mimarlık öğrencisi olmak, bölümde okutulan dersler konularına değinildi. Öğrenciler yapılan seminere yoğun ilgi gösterdi. Mimarlık bölümü hakkında bilgi alan öğrenciler mimarlık bölümünün Türkiye’de sahip olacağı iş imkanları ve mesleğin gerektirdiği özellikler üzerine sorular sordu.

ilke ciritci

Mimarlık bölümünün sadece sempati duyarak tercih edelemeyeceği üzerinde duran CİRİTÇİ: "Bu bölümü tercih edecek öğrenciler son derece sabırlı olmalıdır. Titizlik ile projelerini yönetmelidir. Görsel hafızanızın iyi olması gerekir, yaratıcılığınızı da projelerinizde göstermeniz gerekir." dedi.

Uğur ÖÖK