Kaygıyı Kontrol Altına Alabiliriz

2. Duyurular

Kaygıyı Kontrol Altına Alabiliriz

Yaklaşan üniversite sınavı için "Sınav Kaygısı ve Motivasyon" semineri gerçekleştirildi.

Küçükçekme Yavuz Sultan Selim Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle yaklaşan üniversite sınavı için Sınav Kaygısı ve Motivasyon semineri gerçekleştirildi.

Sınav maratonunda yüzde ellilik kısmı geride bırakan öğrenciler için motivasyon inişli çıkışlı bir yol gibidir. Sınava kalan süre azaldıkça öğrenciler üzerinde stres ve gerginlik düzeyi yükselmektedir. İstanbul Gelişim Üniversitesi Eğitim Uzmanı Yasin Tarhan bu süreçte azalan motivasyonu yükseltmek ve kaygıyı kontrol edebilmek için Yavuz Sultan Selim Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan 70 kişilik gruba seminer gerçekleştirdi.

Öğrencilerin yaşadıkları durumlar ile ilgili başa çıkma yöntemleri üzerinde duran Tarhan bu sürecin son derece normal bir süreç olduğunu sadece kaygı ile nasıl baş edilebileceğinin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Yavuz Sultan Selim AİHL