Nasıl Verimli Ders Çalışabiliriz?

2. Duyurular

Nasıl Verimli Ders Çalışabiliriz?

Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde seminer çalışması yapıldı.

26 Ekim 2018’de İstanbul Gelişim Üniversitesi Eğitim Uzmanı Kemalettin Alioğlu tarafından Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi 12.sınıf öğrencilerine “Verimli Ders Çalışma Teknikleri” semineri gerçekleştirildi. Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi 120 12.sınıf öğrencisi ve sorumlu ders öğretmenleri seminer çalışmasına katılım sağladı.

Öğrencilere hedef belirlemenin öneminden bahseden Alioğlu, “Belirlediğiniz hedefe ulaşma yolundan yapacağınız hatalardan korkmayın. Hata yapmak size neyi yapmamanız konusunda ya da neyi yanlış yaptığınız konusunda deneyim kazandıracaktır. Doğru bilgiye ulaşmak için azim ve istikrar gereklidir. Ünlü bilim insanı Albert Einstein’ın sözüyle, hata yapmaktan korkmayın. Eğer nasıl okuyacağınızı bilirseniz hatalar sizi daha iyi bir konuma getirebilir. Başarılı olmak istiyorsanız yaptığınız hataları üçe katlayın” dedi.

Öğrencilere verimli ders çalışma metodlarının anlatıldığı seminerde, çalışma teknikleri ile ilgili sorular soran öğrencilerin etkin katılımıyla interaktif bir seminer gerçekleştirildi.

Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi