ÖĞRENCİLER SINAV STRATEJİLERİNİ BELİRLİYOR!

2. Duyurular

ÖĞRENCİLER SINAV STRATEJİLERİNİ BELİRLİYOR!

Abidin Nesimi Fatinoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine “Yükseköğretim Kurumları Sınavı” anlatıldı.

Abidin Nesimi Fatinoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Yasin Tarhan tarafından son sınıf öğrencisiyle sınav sistemini semineri gerçekleştirildi.#
Üniversite tercih sürecinde öğrencilerin bilmesi gereken kavramlar üzerinde duran Tarhan öğrenciler ikinci öğretim, çift anadal, yandal, uzaktan eğitim, erasmus, mevlana,  fakülte, yüksekokul gibi kavramları açıkladı. Üniversite öğrencisi olmaya dair yapılan giriş konuşmasını sınav sisteminin detaylarını anlatarak devam eden Tarhan; “TYT herkesin girmesi zorunlu olan bir oturumdur. Bu oturumda alan ayrımı yapılmadığı için sorumlu olduğunuz dört testi de çözmek durumundasınız. Eğer Türkçe ya da Matematik testlerinin herhangi birinden 0,5 ham puan alamazsanız sınav puanınız hesaplanmaz. Bu durumda sınav stratejinizi belirlerken bu gibi ufak detaylara dikkat etmeniz gerekir” dedi. Sınav puanlarının yanı sıra ortaöğretim başarı puanının ve ek puan hesaplamalarının önemi üzerinde duran Rehberlik Uzmanı Yasin Tarhan son olarak tüm sınava girecek öğrencilere başarılar diledi.

Abidin Nesimi Fatinoğlu MTAL