PSİKOLOJİ NEDİR? NASIL PSİKOLOG OLUNUR?

2. Duyurular

PSİKOLOJİ NEDİR? NASIL PSİKOLOG OLUNUR?

Beylikdüzü Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi’nde Rehberlik Uzmanı Pelin Karahancı tarafından seminer gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Pelin Karahancı 31 Ekim’de Beylikdüzü Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerine Psikoloji bölümünün kariyer gelişiminden bahsetti. Yaklaşık 70 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen seminere öğrencilerden yoğun ilgi vardı.#

Son yıllarda en çok tercih edilen bölümler arasında olan Psikoloji bölümünün öğrenciler tarafından merak edildiğini ve bu konuda çoğu öğrencinin bölüm ile ilgili detayları bilmediğini belirten Pelin Karahancı seminerde Psikoloji bölümünün hangi puan türü ile  öğrenci aldığı, bölümü seçecek kişilerin hangi niteliklerde olması gerektiği ve mesleğin çalışma alanları ile ilgili bilgi verildi. Psikoloji bölümünü tercih etmeyi düşünen öğrencilerin Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda nasıl bir strateji izlemeleri gerektiğini belirten Karahancı:  “Psikoloji bölümünü okuyacak öğrencilerin matematik bilgilerinin de iyi olmasını gerekir” dedi.

Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi