Sultanbeyli Çok Programlı Anadolu Lisesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı Anlatıldı

2. Duyurular

Sultanbeyli Çok Programlı Anadolu Lisesinde Sınav Sistemi semineri gerçekleştirildi.

2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavına yaklaşırken sınava girecek öğrencilerde gün saymaya başladılar. Uzun bir maraton olan sınav çalışma aşamalarında öğrencilerin sınav hakkında bilgi sahibi olmaları ve stratejilerini önceden belirlemeleri sınav başarısına etki edecek faktörlerdendir. Bu kapsamda İstanbul Gelişim Üniversitesi Eğitim Uzmanı Yasin Tarhan Sultanbeyli Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerine Yükseköğretim Kurumları Sınavını anlattı. Öğrencilere sınav başarısının yanı sıra okulda yapılan sınavlardan da elde edilecek notların sınav puanına etkisi olduğunu belirten Tarhan; “Ortaöğretim Başarı Puanınız (OBP) ne kadar yüksek olursa o kadar avantajlı olursunuz” dedi.

Sultanbeyli ÇPL