Veliler ve Öğrenciler Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nı tanıyor

2. Duyurular

Veliler ve Öğrenciler Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nı tanıyor

Erhan Gedikpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde veli ve öğrencilere Yükseköğretim Kurumları Sınavı ve Akademik Başarı üzerine seminer verildi.

Erhan Gedikpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde# veli ve öğrencilere Yükseköğretim Kurumları Sınavı ve Akademik Başarı üzerine seminer verildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanları Elif Aluç Gülşen ve Pelin Karahancı tarafından Erhan Gedikpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde seminer gerçekleştirdi. Seminerin ilk oturumunda Elif Aluç Gülşen tarafından 120 öğrenciye Yükseköğretim Kurumları Sınavının detayları anlatıldı. Gülşen öğrencilere; “Sınavdan alınacak puanların yanında ortaöğretim başarı puanınız da çok önemlidir. Bu yüzden sınava çalışırken, okuldaki derslerinizi de ihmal etmeyiniz” dedi. İkinci oturum Pelin Karahancı tarafından velilerin katılımıyla devam etti. Karahancı öğrenci velilerine “Sınav Sürecinde Veli Olmak” ve “Veli Olarak Bu Süreçte Çocuklarımıza Nasıl Destek Olabiliriz?” konularında bilgiler verdi. Karahancı velilere; “Çocuklarınızdan beklentilerinizde gerçekçi olun! Negatif motivasyondan uzak durmanızı öneriyorum, çocuklarınızın sınavlara hazırlanırken aynı zamanda ergenlik çağında olduklarını unutmayınız” dedi.

Erkan Gedikpaşa Mtal 2

Erkan Gedikpaşa Mtal 1