Yükseköğretim Kurumları Sınavı Bilgilendirme Semineri

2. Duyurular

Yükseköğretim Kurumları Sınavı Bilgilendirme Semineri

Şişli Halil Rıfat Paşa Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencilerine yönelik İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından "2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı" (YKS) semineri gerçekleştirildi.

Seminerde konuşmacı olarak İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Merve Biçici vardı. Öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Biçici TYT puanın iki yıl kullanılmasına ilişkin, “Başvuru esnasında bir önceki yılın TYT puanını kullanmak istiyorum seçeneğini işaretleyen öğrencileri için ÖSYM hangi yılın puanı daha yüksekse onu değerlendirmektedir” şeklinde bilgi verdi. Merve Biçici, meslek lisesi öğrencilerinin kendi alanlarındaki ön lisans programlarını tercih ettiklerinde alacakları ek puan ve bu puanın hesaplanmasına yönelik de bilgiler verdi.

Şişli Halil Rıfat Paşa

Şişli Halil Rıfat Paşa MTAL