YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI(YKS) NEDİR?

2. Duyurular

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI(YKS) NEDİR?

Bakırköy Anadolu Lisesi öğrencileri YKS’nin tüm detayları anlatıldı.

Bakırköy Anadolu Lisesi öğrencileri Yükseköğretim Kurumları Sınavının tüm detaylarını İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Pelin Karahancı’dan dinlediler. İki oturumda gerçekleşen sınav sistemi seminerine 200 öğrenci katıldı.#

Üniversiteye geçiş sınavlarından karşılaştırmalı olarak örnekler veren Pelin Karahancı, 2019’da uygulanacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın kaç oturumdan oluştuğu, testlerin ağırlıkları, katsayıları, soru dağılımı, sınav süresi ile ilgili öğrencilere bilgiler verdi. Sınav esnasında uygulanacak stratejinden öneminden bahseden Pelin Karahancı: “Gireceği sınavı tanımayan öğrencinin sınavda başarılı olma yüzdesi düşüktür bu sebepten dolayı gireceğiniz sınavı iyi tanımalı ve sınav sistemine uygun ders çalışma yöntemleri belirlemelisiniz. Unutmayın ki sınav başarınızın %50’sini çalışmalarınız oluşturuyorsa %50’sini de sınavda uygulayacağınız strateji oluşturur” dedi.

Sınav sorularının her geçen gün ALES formatına döndüğü için öğrencilere YKS'ye girene kadar ALES soruları çözmesini öneren Karahancı: “Sınava kadar ne kadar antrenman yaparsak o kadar başarılı oluruz” dedi.

Bakırköy Anadolu Lisesi