Alioğlu: Sınavda başarılı olmak istiyorsak sınav sistemini öğrenmemiz gerekir

Alioğlu: Sınavda başarılı olmak istiyorsak sınav sistemini öğrenmemiz gerekir

İstanbul Gelişim Üniversitesi Eğitim Danışmanı Kemalettin Alioğlu tarafından Maltepe Mediha Engizer Çok Programlı Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencilerine yönelik ‘Sınav Sistemi’ semineri verildi.

Farklı günlerde iki ayrı oturum olarak düzenlenen etkinlikte öğrencilere sınav sistemi anlatıldı. Başvuru sürecinden tercih dönemine kadar olan süreci anlatan Alioğlu öğrencilerle kendi tecrübelerini de paylaştı. Sınav başvurularını tamamlamış öğrencilere sınav tarihleri belirtildi. Kitapçık örneklerini gösterdikten sonra öğrencilerin sınava girdiklerinde nasıl bir kitapçıkla karşılaşacaklarını iletti. Sınavdaki soru sayısından ve konu dağılımlarından bahsedildi. Öğrencilerin ek puanlı tercih edebilecekleri bölümleri de anlatan Kemalettin Alioğlu seminerin son bölümünde hangi puan türüyle hangi bölümleri tercih edebilecekleri hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Alioğlu sınavda tüm öğrencilere başarı dileklerini iletti.