Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü -

Bilinçli Teknoloji Kullanımı ve Sosyal Medya Bağımlılığı

gelişim üniversitesi
  1.   Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü
  2. Haberler


Bilinçli Teknoloji Kullanımı ve Sosyal Medya Bağımlılığı


İstanbul Gelişim Üniversitesi Başakşehir İBB Yavuz Sultan Selim Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne konuk oldu. Lise son sınıf öğrencilerine “Bilinçli Teknoloji Kullanımı ve Sosyal Medya Bağımlılığı” konusunda bir seminer düzenlendi.


İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi akademisyenlerinden Dr. Öğretim Üyesi Şebnem Gürsoy Ulusoy, Yeni Medya ve İletişim bölümü öğrencilerinden Melike Tolbas ve Sevgi Aycan tarafından öğrencilere bilinçli teknoloji kullanımı ve sosyal medya bağımlılığı ile ilgili önemli bilgiler aktarıldı.

Dr. Öğretim Üyesi Şebnem Gürsoy Ulusoy Sosyal medya kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar ile internet kullanım amaçlarının ve sınırlarının ne şekilde olması gerektiğini aktardı. Siber zorbalık konusunda önemli bilgilendirmeler yapan Ulusoy, olası siber zorbalık durumlarına engel olabilmek için alınabilecek güvenlik önlemlerinden bahsetti.

Seminerin son bölümünde Uygulamalı Bilimler Fakültesi Yeni Medya ve İletişim bölümü öğrencileri Melike Tolbas ve Sevgi Aycan tasarlamış oldukları eğitici ve öğretici hikayelerle günümüzde önemli bir yere sahip olan siber zorbalık ve siber güvenlik konularında öğrencilere bilgilendirmeler yaparak bilinçlenmelerine destek oldular.

Haberler