Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü -

Çalışmak için hala geç değil

gelişim üniversitesi
  1.   Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü
  2. Haberler


Çalışmak için hala geç değil



İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Merve Biçici tarafından Beşiktaş Sınav Anadolu Lisesi’nde “Motivasyon” semineri gerçekleştirildi.

Sömestr tatilinin yaklaşması ile birlikte YKS tarihinin yaklaşmasından dolayı öğrencilerin kaygısı oldukça fazlaydı. Rehberlik uzmanı öğrencilere tatilde neler yapılması gerektiği hakkında bilgi verdi. Bu tatil sürecinin eksikleri tamamlama konusunda büyük bir avantaj olduğunu dile getirdi. Eksiklerini tamamlayan öğrencilerin motivasyonlarının da artacağı konusunda bilgi verdi. Motivasyonun temelinde öğrenme ve bilgi olduğunu vurgulayan Biçici, özellikle programlı ve planlı çalışmanın önemini öğrencilerle paylaştı.

Seminerde bir öğrencinin, ‘Hocam bu saatten sonra çalışsam da yetiştirebileceğimi düşünmüyorum ve bu yüzden içimden ders çalışmak gelmiyor.’ cümlesinin üzerine Biçici, hiçbir şey için geç olmadığını ve aslında öğrencilerin şu an çalışmalarının da onlar için artı olduğunu dile getirdi. Biçici, her ne olursa olsun asla ümitsizliğe kapılıp vazgeçilmemesi gerektiğini vurguladı. Öğrencilerin hedeflerinden vazgeçmelerinin doğru olmadığını paylaştı. Biçici, hedefin olması ve o hedefe doğru koşmanın öğrencinin motivasyonunu arttıracağını dile getirdikten sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı. Öğrencilerin ve kurum öğretmenlerinin teşekkürlerinin ardından Biçici semineri sonlandırdı.


Haberler