Çocuk Edebiyatı’nın önemi

Çocuk Edebiyatı’nın önemi

Ümraniye Rehberlik Araştırma Merkezinin düzenlediği seminere İstanbul Gelişim Üniversitesi sponsorluğunda Yazar Zeynep Sevde Paksu konuşmacı olarak katıldı.

Paksu, çocuk edebiyatı ve çocuk kitaplarının ilk olarak 1770’li yıllarda İngiltere’de ortaya çıktığını; çocuk edebiyatının ilk olarak çocuklara dini, ahlaki ve toplumsal davranışları kazandırma amacı güttüğünü bunları yaparken de gerçek olayları semboller ile toplumsal, sübliminal mesajlar içerdiğini belirtti.

Türkiye’de çocuk edebiyatının ilk olarak 1869 yıllarında ortaya çıktığını ve bu kitapların kurgu olan ve kurgu olmayan olarak kendi içinde ikiye ayrıldığını vurguladı. Paksu, çocuk kitapları yazılırken yazar, tasarımcı, editör ve grafikerlerin elinden geçerek meydana geldiğini dile getirdi.

Ümraniye Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen seminere çeşitli branşlarda öğretmelerin katılımıyla gerçekleşti.