Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü -

"Ders çalışmak bir alışma sürecidir"

gelişim üniversitesi
  1.   Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü
  2. Haberler


"Ders çalışmak bir alışma sürecidir"



İstanbul Gelişim Üniversitesi rehberlik uzmanı Merve Biçici tarafından Dolmabahçe Okulları öğrencilerine yönelik "Verimli Ders Çalışma" semineri gerçekleştirildi.

Biçici öğrencilere hedef belirleme konusunda sorular yöneltti. Öğrencilerden gelen dönütler doğrultusunda Merve Biçici tarafından öğrencilere ilk olarak hedef belirlemenin öneminden bahsedildi. Verimli ders çalışmak için motivasyonun önemini vurgulayan Biçici motivasyon arttıran etkenleri anlattı.

Bir öğrencinin "Hocam verimli ders çalışırım o sorun değil fakat ben dersin başına oturmakta sıkıntı yaşıyorum asıl sorunum bu" söyleminin ardından rehberlik uzmanımız tarafından öğrencilere maruz bırakma tekniği anlatıldı. Öğrencilere her olay ve durum gibi ders çalışmanın da bir alışma süresinin olduğu bilgisi verildi. Merve Biçici ders çalışmada program yapmanın ve otokontrolün önemi aktararak bu konularda bilgiler verdi. Özellikle değişen sınav sistemiyle birlikte öğrencilerin sınavlarda zamanı iyi değerlendirmesi için, süre tutarak çalışmaları gerektiğine vurgu yapıldı. Tüm öğrencilerin soruları cevaplandıktan sonra rehberlik uzmanı Merve Biçici tarafından seminer sonlandırıldı.

 Dolmabahçe Okulları


Haberler