Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü -

Ders çalışmayı sevmek

gelişim üniversitesi
  1.   Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü
  2. Haberler


Ders çalışmayı sevmek



Ders çalışmak bir öğrencinin en sevmediği aktivite olabilir. Sürekli kaçtığı ve ertelediği, zorunlu olmadıkça yapmadığı bir aktivite… İstanbul Gelişim Üniversitesi Eğitim Uzmanı Kemal Alioğlu, bu sorunu çözebilmek ve öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu yükseltmek için Özel Bağcılar Hayat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeydi.

İki oturum olarak düzenlenen seminerde Kemal Alioğlu, ders çalışmak için gerekli adımları detaylıca öğrencilere aktardı. Kaygı ve sınav kaygısı konularına değinildi. Kaygının nedenlerini ve belirtilerini gösterdikten sonra ders çalışmayı sürekli ertelediğimizde kaygının artacağını belirten Alioğlu, kaygımızı nasıl kontrol alınacağını da öğrencilerle paylaştı. Alioğlu, düşünceleri durdurma tekniği, dikkatini başka noktalara odaklama tekniğinden bahsettikten sonra en önemli uygulamanın ‘Doğru Nefes’ olduğunu da söylemeyi ihmal etmedi. Kaygının kontrol altına alınmasında doğru nefes almanın yararlarını açıkladıktan sonra verimli ders çalışma konusuna geçildi.

Öğrencilerin ders çalışırken neden zorlandıklarını, yaşadıkları sorunları öğrencilerin kendi ağzından açıklanması istendi. Öğrencilerden cevaplar alındıktan sonra ders çalışmak için en önemli motivasyonun hedef belirlemede olduğunu ileten Kemal Alioğlu, hedefleri belirlerken mutlaka gerçekçi ve kendimize uygun olan hedefler belirlememiz gerektiğini söyledi.

‘’Hedefimize emin adımlarla yürümek istiyorsak kendimize ait bir plan ve programa sahip olmalıyız’’ diyen Kemal Alioğlu ders programı yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini, mutlaka çalışılan derslerle ilgi geri dönüşler almak gerektiğini ve sanki bir jenga kulesini en baştan yapıyormuş gibi sağlam temeller üzerine, konuların sırayla çalışılmasını önerdi. Ders çalışmanın zorluklarını nasıl aşılması gerektiğini de ileten Alioğlu seminer sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayarak semineri sonlandırdı.


Haberler