Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü -

Doğru iletişim olumlu sonuçlar verir

gelişim üniversitesi
  1.   Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü
  2. Haberler


Doğru iletişim olumlu sonuçlar verir



Florya Doğa Anadolu ve Fen Lisesi’nde İstanbul Gelişim Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mustafa Kayhan Bahalı tarafından “Disiplin Sorunları ve Çözümleri” konulu semineri verildi.

Seminerde öğrenci ile problemlerin çözmede doğru iletişimin olumlu sonuçlar doğuracağını belirten Bahalı, “Sözlü iletişimin yanı sıra bedenin duruşu, göz teması, jest ve mimiklerin de sözlü iletişimi destekler mahiyette olması gerekir. Bunun yanında sözlü olarak belirtilen ceza içerikli sözlerin, uygulanırken, uygun ortamın seçilmesine dikkat edilmelidir. Öğrenciyi arkadaşlarının gözü önünde rencide edecek hareketlerden kaçınmalıdır” dedi.

Ayrıca etkili iletişimde üç ana kriterin olduğunu belirten Bahalı, Açımlamayı, dinleyicinin anlatıcının anlattıklarını kendi anlayacağı dile çevirerek soru sorması, Empatik Dinlemeyi, başkalarının söylediklerini arkasındaki niyeti ve duyguları hissederek dinlemesi ve Ben Mesajını da sen dili ile beraber net ve suçlayıcı olmayan kelimeler kullanmak olarak açıklamıştır.

Haberler