Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü -

Doğru Kariyer Seçimi için Meslekleri Tanımak

gelişim üniversitesi
  1.   Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü
  2. Haberler


Doğru Kariyer Seçimi için Meslekleri Tanımak


İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Pelin Pehlivan tarafından Çanakkale Açı Anadolu Lisesi öğrencilerine “Doğru Kariyer Seçimi için Meslekleri Tanımak” konulu online seminer gerçekleştirdi.


YKS hazırlık maratonunda olan öğrencilere kariyer belirlemek ve meslek seçmek ile ilgili tavsiyelerde bulunan Pehlivan; kendini tanımanın ve yeteneklerimizi keşfetmenin meslek seçimini kolaylaştıran faktörlerden olduğunu söyledi. Pehlivan, geleceğin mesleği ya da mesleğin geleceği kavramlarından ziyade kişinin kendisini nasıl geliştireceği ve o mesleğe nasıl yön vereceğini düşünmesi gerektiğini belirtti. Kendini geliştirmenin her şeyden önemli olduğunu ve rakiplerimizden farkımızı ortaya koyan faktörlerden en önemlisi olduğunu söyleyen Pehlivan staj yapmanın, İngilizce öğrenmenin, çift ana dal yapmanın öğrenciye önemli kazançlar sağlayacağını belirtti.

Rehberlik Uzmanı Pelin Pehlivan son dönemde birçok şirket ve kuruluş tarafından yapılan geleceğin meslekleri araştırmaları ile ilgili bilgi sunarken mesleklerin isimlerinin artık dijital çağa uygun bir şekilde değiştiğine eskisi gibi hangi bölümden mezun olursak olalım o bölümün adı ile anılmayacağını belirtti. Konu ile ilgili örnek sunan Pehlivan; “Yönetim Bilişim Sistemleri mezunu biri bir kurumun bilgi işlem merkezinde çalışabileceği gibi başka bir şirkette veri madencisi ya da veri güvenliği uzmanı gibi unvanlarla da çalışabilir” dedi. Öğrencilere kariyer yolculuğunda başarılar dileyen Pehlivan seminerini sonlandırdı.

Haberler