Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü -

Ergenlik Döneminde Psikolojik Sorunlar ve İstenmeyen Davranışlar

gelişim üniversitesi
  1.   Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü
  2. Haberler


Ergenlik Döneminde Psikolojik Sorunlar ve İstenmeyen Davranışlar



Veli Akademileri kapsamında İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Çatalca Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ”Ergenlik Döneminde Psikolojik Sorunlar ve İstenmeyen Davranışlar” hakkında çevrimiçi seminer programı düzenlendi.

Seminere başlamadan önce Çatalca Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Kazım Sezer, İstanbul Gelişim Üniversitesi Eğitim Danışmanı Emre Kalfa ve Psikoloji bölümü Araştırma Görevlisi Zehra Nur Kurtoğlu’na bu programı düzenledikleri ve destek verdikleri için teşekkürlerini iletti.
Seminere ergenlik dönemindeki değişimler üzerine sözlerine başlayan Arş. Gör. Zehra Nur Kurtoğlu, lise çağındaki öğrencilerin fiziksel değişimlerinin yanı sıra aynı hızla duygusal değişimlerin de olmasının çok normal olduğunu belirtti. Sözlerine devam eden Kurtoğlu, ”ancak bu değişimi yaşayan çocuğun anlamlandıramadığı değişimlerin sonucunda sivrilme, inatlaşma veya yalnızlık, içe kapanma gibi zıt durumlar yaşıyorlar. Anne babalar da bu durumda neler yapacaklarını bilmiyorlar ve kaygılanıyorlar” dedi.

Davranışların kalıcı değil, asıl duygu ve düşüncelerin kalıcı olabileceğini söyleyen Kurtoğlu, bu süreçte çözüm olarak kendimize yaklaştırmak için çocuğumuz ve yakın arkadaşları ile daha da yakın durmak gerekir. Hatta gerekirse eve davet etmek, beraber paylaşım halinde bulunulmalıdır. Pandemi döneminde sosyal becerilerini geliştirmelerine imkan tanımak, bu süreçte çocukların yaşamış olduğu saldırgan tavırları azaltma veya yok etmeye yönelik bir davranıştır diyen Kurtoğlu, katılım sağlayan velilerin sorularına cevap verdikten sonra katılımları için teşekkürlerini ileterek seminerini sonlandırdı. 

Haberler