Esenyurt Uğur Anadolu Lisesi deneme sınavını İGÜ'de gerçekleştirdi

Esenyurt Uğur Anadolu Lisesi deneme sınavını İGÜ'de gerçekleştirdi

İstanbul Gelişim Üniversitesi'ni ziyarete gelen Esenyurt Uğur Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri Gelişim Tower Yerleşkesi’nde deneme sınavı oldular.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ilk basamağı olan Temel Yeterlilik Testi, saat 10.10' da başlayıp 12.15'te sonlandı. Sınavdan çıkan öğrenciler, sınavın zor geçtiğini ve özellikle matematik sorunlarında zorlandıklarını belirttiler. Sınav sonrasında öğrencilere İstanbul Gelişim Üniversitesi ile ilgili genel bilgilendirme yapılarak öğrencilerin kafalarındaki soru işaretleri kaldırıldı. Bursların kesilme durumunu merak eden öğrencilere, İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencilerinin hangi bölüm okurlarsa okusunlar burs kesintisinin herhangi bir başarısızlık durumuna bağlı olmadığı, disiplin cezası veya yüz kızartıcı bir suç olmadığı takdirde bursunun devam edeceği belirtildi. Aynı zamanda akredite edilen bölümlerden ve ücretsiz çift anadal programlarından da bahsedilerek, üniversitenin sağladığı olanaklar ile ilgili bilgi verildi.