Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü -

Geleceğin meslekleri Fen, Teknoloji, Matematik ve Mühendislikten beslenmek durumunda kalacak

gelişim üniversitesi
  1.   Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü
  2. Haberler


Geleceğin meslekleri Fen, Teknoloji, Matematik ve Mühendislikten beslenmek durumunda kalacak



İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Pelin Karahancı tarafından Ataşehir Şehit Akın Sertçelik Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik “Kariyer Planlaması ve Meslekler” semineri gerçekleştirildi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavına(YKS)'na hazırlanan öğrencilere meslek tanıtımı yapılmadan önce meslek seçiminin öneminden bahsedildi. Karahancı, "Öğrencilerin meslek seçerken dönemsel olarak popülerlik taşıyan alanlardan ziyade uzun süreçte personel ihtiyacı bulunan, ilgi ve yeteneklerimize uygun alanlara bakmamız gerekmektedir" dedi.

Seminerde üniversite diplomasının tek başına günümüz dünyasında yeterli olmadığından, kişisel özelliklerimizi, iletişim yeteneğimizi ve yabancı dil konusundaki becerilerimizi geliştirerek tecrübe ile beslenilen bir eğitim sürecinin kariyer yolculuğunda fırsatlar sunacağından bahsedildi.

STEM (Science, Engineering, Technology, Mathematics) eğitiminin tüm dünyada yaygınlaştığından ve artık bir eğitim felsefesi olarak benimsenmesinden bahseden Karahancı, geleceğin mesleklerinin hangisi olursa olsun Fen, Matematik, Teknoloji ve Mühendislik alanlarından beslenmek zorunda olduğunu belirtti. Bu sebeple öğrencilerin STEM alanlarından uzaklaşmaması gerektiğini, sosyal bilimlerin bile artık STEM alanlarından beslendiğini anlattı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonucunda Türkiye’de en çok tercih edilen mesleklerin son 2 yıllık dağılımları ile ilgili bilgi veren Karahancı, öğrencilerin artık YÖK’ün de belirttiği geleceğin mesleklerine yönelmesi gerektiğini belirtti. Seminer sonrasında öğrencilerin sorularını cevaplayan Karahancı, öğrencilere başarılar dileyerek seminerini sonlandırdı.


Haberler