Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü -

Hedeflerinizden Vazgeçmeyin

gelişim üniversitesi
  1.   Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü
  2. Haberler


Hedeflerinizden Vazgeçmeyin



İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Pelin Pehlivan, Ardahan Şehir Er Serhat Şanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine “Pandemi Sürecinde YKS Başarısına Uzanan Yol” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Seminerine motivasyonun tanımını yaparak başlayan Pehlivan, günlük yaşantı içerisindeki davranışlarımızın altında yatan motivasyon türlerini anlattı.

Motivasyonu olumsuz etkileyen içsel ve dışsal etkenlerden bahseden Pelin Pehlivan asıl önemli faktörlerin kişilerin kendilerinden kaynaklandığını belirtti. Motivasyonun sağlanması için çeşitli tavsiyelerde bulunan Pehlivan özellikle ders çalışma programının olması ve düzenli bir şekilde bu programa uyulmasının başarının olmazsa olmazları arasında olduğunu söyledi. Hedef belirlemenin YKS hazırlık sürecinde çok önemli olmasının yanı sıra öğrencilerin hedeflerinden vazgeçmemesi gerektiğini belirten Pehlivan öğrencilerin sınav sonuçlarını görene kadar hedeflerinden vazgeçmemeleri gerektiğini belirtti. Sınav hazırlık sürecinde bol bol deneme çözmenin pratiklik kazanma konusunda çok faydası olduğunu belirten rehberlik uzmanı, öğrencilerin konu eksiklerini hızlı bir şekilde belirlemeleri ve eksiklerini tamamlamak için bol bol konu çalışıp tekrar yapmaları gerektiğini iletti.

Seminerin sonunda ders çalışmayı eğlenceli hale getirmenin yolları ile ilgili tavsiyelerde bulunan rehberlik uzmanı öğrencilere de başarılar dileyerek seminerini sonlandırdı.

Haberler