İGÜ öğrencilerin lise öğrencilerine meslek seçimi hakkında tavsiyeler

İGÜ öğrencilerin lise öğrencilerine meslek seçimi hakkında tavsiyeler

İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri Şehit Şirin Diril Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. ve 12. Sınıf öğrencilerine “Kariyer Belirleme ve Meslek Tanıtımı” kapsamında “Bölüm Tanıtım Semineri” verdi.

Fizyoterapi öğrencisi Kadir Abatay, Beslenme ve Diyetetik öğrencisi Nazlı Türkan Has ve Psikoloji mezunu Merve Biçici tarafından verilen seminerde öğrenciler bölümler hakkındaki merak ettikleri soruların yanıtlarını aldılar. Psikoloji mezunu ve Rehberlik Uzmanı Merve Biçici öğrencilere ‘’Öncelikle kendinizi tanımalısınız sonra meslekleri tanımalısınız daha sonra üniversiteyi tanımalısınız.’’ diyerek meslek seçiminin önemine dikkat çekti. Üniversitedeki dersler, mesleğin niteliği, çalışma alanları, meslekte ilerleme, iş bulma imkanı, mesleğin getireceği kazanç konularının konuşulduğu seminerde İstanbul Gelişim Üniversitesi olanakları konularına da değinildi. Biçici, Has ve Abatay seminer sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladıktan sonra teşekkürler eşliğinde okuldan ayrıldı.