İGÜ Öğretim Üyeleri meslekleri anlattı

İGÜ Öğretim Üyeleri meslekleri anlattı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Avcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 12. sınıf öğrencileriyle “Meslekler Tanıtım Semineri” gerçekleştirdi. İstanbul Gelişim Üniversitesi öğretim üyeleri Bilgisayar Bölümü’nden Tuğçe Yüksel, Elektrik Bölümü’nden Ekrem Süzen, Makine Bölümü’nden Enes Kalyoncu bölümler hakkında detaylı bilgi verdi.

Bölümleri anlatan öğretim üyeleri; çift anadal, Erasmus+ olanakları, kesintisiz burs, akreditasyonlar hakkında da detaylı bilgi vererek öğrencilere meslek seçimi konusunda dikkat etmeleri gerektiğini belirttiler. Enes Kalyoncu, meslek seçimi hakkında bilgi aktarırken Makine Bölümü ile ilgili olarak: ‘’Bir iş yerinde bir makine mühendisi alınırken 20 makine teknikeri alınır. Ülkemizin ara elemana ihtiyacı var’’ dedi. Öğrenciler bol bol sorular sorup cevaplarını aldıkları seminerden çok memnun kaldıklarını dile getirdiler.

Avcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi