Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü -

İGÜ Sultangazi Şehit Erhan Dündar Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde seminer gerçekleştirdi

gelişim üniversitesi
  1.   Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü
  2. Haberler


İGÜ Sultangazi Şehit Erhan Dündar Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde seminer gerçekleştirdi



Sultangazi Şehit Erhan Dündar Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde İstanbul Gelişim Üniversitesi Eğitim Danışmanı Yasin Tarhan tarafından gerçekleştirilen seminerde “Sınav Kaygısı ve Motivasyon” konusu ele alındı.

Yasin Tarhan sınav kaygısının yoğun yaşandığı anlarda Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda öğrencilerin bildiklerini yansıtamama durumu ile karşı karşıya kalabileceğini aktardı. Kaygı ve korkunun farkı ile ilgili gelen soru üzerine Tarhan; korkunun somut bir uyaranla karşı karşıya kalınmasıyla oluştuğunu kaygının ise somut bir uyarana ihtiyaç duyulmaksızın olasılık ve ihtimaller üzerine kişideki fiziksel, zihinsel ve duygusal değişimlerle oluştuğunu söyledi.

Tarhan; sınava hazırlık sürecinde bilişsel ve zihinsel süreçlerin iyi yönetilmesi gerektiğini, düzenli çalışarak hedeflerimize kolayca ulaşabileceğimizi ancak düzenli çalışmanın da belli bir program dâhilinde olabileceğini aktardı. Tarhan son olarak; sınava son bir hafta kala dışarıda yemek yememeye özen gösterilmesi gerektiğini ve bu dönemden itibaren deneme sınavlarının sıklaştırılmasının kaygı düzeyinin düşürülmesi açısından önemli olduğunu iletti. Öğrencilere sınava en iyi olduğu dersten başlamalarının motivasyonlarını arttırıcı bir taktik olduğunu söyledi.


Haberler