İGÜ’den “Sınav Sistemi” semineri

İGÜ’den “Sınav Sistemi” semineri

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Küçükçekmece TOKİ Atakent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde "Sınav Sistemi" konulu seminer gerçekleştirildi.

Rehberlik Uzmanı Yasin Tarhan'ın sunumuyla bir saat civarında süren seminerde, katılımcı kitlenin ilgili olması sebebiyle interaktif bir hal alırken, genellikle sorular testlerin puan türlerine katkı oranı ve ek puanlı yerleştirmeler üzerine hakkına bilgi verildi.

Seminer konuları TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç ana başlık halinde öğrencilere aktarıldı. İlk bölümde yükseköğretim ile ilgili bazı temel kavramlara da yer verildi. Bu esnada yüksekokul ve fakülte arasındaki fark üzerine öğrencilerden gelen soruya Tarhan, “En temel farkın yüksekokullarda uygulamaya yönelik pratik eğitimlerin fakültelere göre daha fazla olması fakültelerin ise ağırlıklı olarak teorik derslerle oluşması” olarak yanıtladı.