İstanbul Gelişim Üniversitesi Bursa’da Rehberlik Araştırma Merkezi ile Buluştu

İstanbul Gelişim Üniversitesi Bursa’da Rehberlik Araştırma Merkezi ile Buluştu

Bursa Yıldırım Rehberlik Araştırma Merkezi ve İstanbul Gelişim Üniversitesi iş birliğinde, “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Olan Çocuklarla Çalışmak” eğitimi Bursa’da 130 rehber öğretmenin katılımı ile gerçekleşti.

Eğitim, Psikoterapist ve Psikolojik Danışman Elif Macit tarafından verildi. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun okul öncesi çocuklarda başlayıp erişkinlikte de sürebildiğini ifade eden Macit,  dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun temel özelliği, kalıcı ve sürekli olan dikkat süresinin kısalması, engellemeye yönelik denetim eksikliğine bağlı olarak davranışlarda ya da bilişte ortaya çıkan ataklık ve huzursuz hali olarak tanımlanabilir dedi.

Elif Macit, oyun terapisinin çocuklar üzerindeki etkilerinden bahsederek; çocukların bu terapiyle enerjilerini harcadıklarını bunun sonucunda ise dürtüsellik ve hiperaktivitenin azalmasına yardımcı olacağını ifade etti.