Elif Aluç Gülşen: “Kariyer planlama yaşam boyu devam eden bir süreçtir”

Elif Aluç Gülşen: “Kariyer planlama yaşam boyu devam eden bir süreçtir”

Kadıköy Kazım İşmen Anadolu Lisesi’nde “Kariyer Planlama ve Bölüm Tanıtımı” semineri gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Elif Aluç Gülşen tarafından Kadıköy Kazım İşmen Anadolu Lisesi öğrencilerine, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek son sınıf öğrencilerinin hedef belirleme ve kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla “Kariyer Planlama ve Bölüm Tanıtımı” semineri verildi.

Kariyer planlamanın hayat boyu devam eden bir süreç olduğundan bahseden Gülşen; mimarlık, mühendislik, psikoloji, grafik tasarımı, uçak gövde-motor bakım, odyoloji, beslenme ve diyetetik bölümlerinin çalışma alanları ile ilgili öğrencilere bilgiler verdi. YÖK Atlas’ta yayınlanan öğrencilerin en çok ilgili duyduğu bölümler ile ilgili istatistikleri de paylaşan Gülşen, gelecekte mesleklerin durumları ve dönüşümleri ile ilgili de öğrencileri aydınlattı.