Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü -

Kariyer planlaması 15-24 yaşlarında şekilleniyor

gelişim üniversitesi
  1.   Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü
  2. Haberler


Kariyer planlaması 15-24 yaşlarında şekilleniyor



İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Elif Aluç Gülşen tarafından Esatpaşa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine “Kariyer Planlama ve Meslekler” semineri yapıldı.

Kariyer Planlamanın 15-24 yaşları arasında şekillendiğini ve bu yaştaki çocuklar için önemli bir karar verme sürecinin olduğuna değinen Gülşen, öğrencilerin kariyer rotalarını belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla kariyer planlamanın ne olduğunu, hangi bölümlerin ne iş yaptığını ve çalışma koşullarını Esatpaşa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine anlattı.

Mimarlık’tan Psikoloji’ye, Halkla İlişkiler ve Tanıtım’dan Mütercim-Tercümanlığa tüm bölümlerin incelendiği seminerde, öğrencilerden gelen sorular da yanıtlandı. Kariyer planlaması yaparken kendi yeteneklerinin ve ilgilerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Gülşen, Türkiye İstatistik Kurumu verilerini de öğrenciler ile paylaştı. YÖK’ün yayınlamış olduğu geleceğin meslekleri ile ilgili bilgilerin de paylaşıldığı seminer öğrenciler için oldukça keyifli geçti.


Haberler