Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü -

Kurtuluş Anadolu Lisesi İGÜ’lendi!

gelişim üniversitesi
  1.   Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü
  2. Haberler


Kurtuluş Anadolu Lisesi İGÜ’lendi!



Kurtuluş Anadolu Lisesi öğrencileri İstanbul Gelişim Üniversitesi kampüsünü gezdi. Gezi öncesinde öğrencilere Rehberlik Uzmanı Elif Aluç Gülşen tarafından ‘’Üniversite Tanıtım Semineri’ gerçekleştirildi.

Kariyer planlamadaki deneyimlerini paylaşan Elif Aluç Gülşen çift anadal programlarının öneminden bahsetti. Üniversitedeki zamanın önemini anlatan Gülşen, "Bu zaman diliminde iki diplomaya sahip olmanız, kariyer basamaklarını çıkarken en önemli adımınız olur" dedi. Öğrencilerin üniversite sınav sistemi ve bölümlerle ilgili sorularının cevaplanmasının ardından üniversite gezisine başlandı. İlk olarak BESYO’da tenis kortu, mücadele sporları salonu, dans salonu ve jimnastik salonu ziyaret edildi.  Jimnastik salonunda İGÜ’nün Avrupa ve Dünya Şampiyonu Aerobik Jimastikçisi Ayşe Begüm Onbaşı’nın antrenmanını izleyen öğrenciler daha sonrasında İGÜ Merkez Kütüphanesi’nde dinlendi.

Daha sonrasında İstanbul Gelişim Meslek Yüksekokulu’nda bulunun uçak laboratuvarlarını gezen öğrenciler aynı zaman Gastronomi mutfağında öğrencilerle buluşma fırsatı yakaladı. Gastronomi ile alakalı sorularına akranlarından cevap alan öğrenciler Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’na doğru yola koyuldu. Kurtuluş Anadolu Lisesi’nin Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’nda ilk durağı Ergoterapi laboratuvarı oldu. Burada Eğitim Danışmanları Kemalettin Alioğlu ve Emre Kalfa’dan bilgi alan öğrenciler alanla ilgili merak ettikleri soruları danışmanlara yönelttiler. Daha sonrasında Patoloji, Fizyoterapi ve Hemşirelik laboratuvarını ziyaret ettiler. Bu laboratuvarda bulunun malzemeleri staj yaptıkları yerde gördüklerini söyleyen öğrenciler bu bölümü seçtiklerinde diğer öğrencilere göre avantajlı olduklarını iletti. Son olarak stüdyoyu gezen öğrenciler burada demo haber bülteni sundu. Bol bol fotoğraf çeken öğrenciler alkışlarla geziyi sonlandırdı.

 Kurtuluş Anadolu Lisesi


Haberler