Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü -

Mesleğimi Seçiyorum

gelişim üniversitesi
  1.   Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü
  2. Haberler


Mesleğimi Seçiyorum


İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin meslek tanıtımlarını yaptığı seminerlerinin bu haftaki konuğu; Özel Avcılar Kültür Kişisel Gelişim Kursu YKS hazırlık grubu öğrencileri oldu.


Sınav hazırlığında olan öğrenciler, özellikle pandemi gibi zorlu bir dönemde çalışmalarını sürdürdükleri bu süreçte belki de en çok gelecekteki mesleklerini seçeceği bu zorlu seçim ve karar aşamasını, İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Yasir Duman aracılığıyla netleştirmeye çalıştı. Özel Avcılar Kültür Kişisel Gelişim Kursu Müdür Yardımcısı Sema Bekret, öğrencilerin meslek seçimleriyle alakalı olarak kararsız kaldıkları bölümlerle ilgili ön bilgi verdi. Bu bilgiler ışığında Rehberlik Uzmanı Duman, seminerine detaylı bir şekilde hazırlanırken, üniversitemizin mezun öğrencileri ve hali hazırda sektördeki bazı isim yapmış iş insanlarıyla alakalı detaylı örnekler verdi. Öğrencilerin yapacağı işlerin hayatları boyunca kendi kimlikleriyle birlikte geleceğini belirten Duman, İş İnsanı ve Satış Temsilcisi Thomas J. Watson’ın “Kalbinizi işinizin ve işinizi de kalbinizin içine yerleştirmelisiniz” sözünü öğrencilere deyim yerinde kulaklarınıza küpe yapmanız gerekiyor diye konuştu.

Ayrıca kararsız kalınan ve birbirine yakın bölümleri tercih etmekte zorlanan öğrenciler için de çift anadal imkanlarından yararlanabileceklerini aktaran Duman, tabi üniversitelerin bu tarz imkanlarıyla alakalı ön bir araştırma yapması gerektiğini vurgularken, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin çift anadal yaptığı bölümde dönemi içerisinde yer alan dersler için herhangi bir ücret ödemesine gerek olmadığını belirterek semineri sonlandırdı.

Haberler