"Meslek seçerken gerçekçi bir yaklaşım benimsemeliyiz"

"Meslek seçerken gerçekçi bir yaklaşım benimsemeliyiz"

İstanbul Gelişim Üniversitesi Eğitim Danışmanı ve Tanıtım Uzmanı Kemal Alioğlu tarafından Avcılar Haseki Anadolu Lisesi’nde son sınıf öğrencilerine yönelik “Meslekler” semineri gerçekleştirildi. Alioğlu, öncelikle mesleğin genel tanımını yaptı ve bireyin meslek seçerken hangi etkenleri göz önünde bulundurması gerektiğine yönelik bilgiler verdi.

Meslek seçerken öğrencinin gerçekçi yaklaşım içerisinde bulunmasının, dış etmenlerden etkilenmemesinin, kendi kişilik özelliklerinin ve yeteneklerinin farkında olmasının öğrenciye daha doğru karar vermesinde önemli rol oynayacağının altını çizdi. Alioğlu meslekleri tanıtırken özellikle yeni mesleklerden bahsetti. Öğrencilerin bu mesleklere ilgileri oldukça fazla oldu. Öğrenciler bu doğrultuda Alioğlu’ndan Ergoterapi, Gerontoloji, Havacılık Yönetimi, Dil ve Konuşma Terapisi bölümlerinin puan türleri hakkında bilgi aldı. Alioğlu öğrencilerin sorularını yanıtladıktan sonra öğretmenler ve öğrencilerin teşekkürleri eşliğinde üniversiteden ayrıldı.