Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü -

Meslek Seçimi Neden Önemlidir?

gelişim üniversitesi
  1.   Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü
  2. Haberler


Meslek Seçimi Neden Önemlidir?



İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Özel Ümraniye Mektebim Anadolu Lisesi öğrencilerine seminer gerçekleştirildi.

Meslek seçiminin hayatımızdaki en önemli süreçlerden biri olduğu düşünüldüğünde öğrencilerin doğru nasıl seçimler yapılabilir? İstanbul Gelişim Üniversitesi Eğitim Danışmanı Kemal Alioğlu, Özel Ümraniye Mektebim Anadolu Lisesi öğrencilerine yapılan seminerde bu sorulara yanıt verdi.
 
Üniversite sınavı hazırlık aşamasında olan öğrencilerin meslek seçimi esnasında yapmış olduğu yanlış analizler veya ebeveynlerin bilinçli/bilinçsiz bir şekilde yönlendirmeleri konusuna değinen Alioğlu, bu aşamaların sonucunda insanların hayatlarını geri dönülemez bir şekilde etkileyebileceğini ve pişmanlıklar silsilesi yaratabileceğini aktardı. Bunun yanı sıra doğru analiz ve doğru tercih ile öğrencilerin rehber öğretmenlerine danışarak ve kişilik analizlere yani kendisinin hangi mesleğe daha uygun olabileceğiyle alakalı seçimi doğru yaptıklarında kariyer basamaklarıyla ilgili örneklerle aktarımlarda bulunuldu. 
 
Alioğlu, “Hemşirelik bölümünü tercih edecek bir öğrencinin vardiya sistemlerine, kan görme veya yaralı temasıyla alakalı olarak dayanıklılığının ciddi önem arz eder” diye örnek verdi. Ayrıca “Kabin memuru olmak isteyen birisinin standart bir yaşam düzeni olamayacağını, seyahat etmenin getireceği zorluklar ve etkileri iyice araştırarak hareket etmeleri gerektiğini belirterek” meslek seçiminin ne kadar önemli olduğunun altını çizdi.  
 
Seminerin sonunda katılımcılara teşekkür eden Alioğlu, meslek/bölüm seçimi öncesi öğrencilerin fikirlerini de netleştirmesine yardımcı olabilecek etkinlikler düzenleyen İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin 1-5 Şubat 2021 tarihleri arasındaki Lise Kış Akademisi ile alakalı bilgiler aktardı. 
 
Lise Kış Akademisi ile alakalı detaylı bilgi için tıklayınız.  

Haberler