Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü -

Pelin Karahancı: “Meslek seçiminde yeteneklerimiz önemli”

gelişim üniversitesi
  1.   Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü
  2. Haberler


Pelin Karahancı: “Meslek seçiminde yeteneklerimiz önemli”



İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Pelin Karahancı tarafından Kadıköy Gözcübaba Nusret Sunuk Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik ”Kariyer Planlaması ve Meslekler” semineri gerçekleştirildi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavına hazırlanan öğrencilere meslek tanıtımından önce meslek seçiminin öneminden bahsedildi. “Meslek seçmeden önce yeteneklerimizi keşfetmemiz gerekir” diyen Karahancı, “İlgi ve yeteneklerimiz doğrultusunda seçtiğimiz alanlarda başarılı olmamız kaçınılmazdır” dedi. Diploma almanın günümüz dünyasında yeterli olmadığından, kişisel özelliklerin, iletişim yeteneğinin ve yabancı dil konusundaki becerilerin geliştirilerek tecrübe ile beslenilen bir eğitim sürecinin kariyer yolculuğunda fırsatlar sunacağından bahsetti.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonucunda Türkiye’de en çok tercih edilen mesleklerin son 2 yıllık dağılımları ile ilgili bilgi veren Karahancı, öğrencilerin artık YÖK’ün de vurguladığı geleceğin mesleklerine yönelmesi gerektiğini belirtti. Seminer sonrasında öğrencilerin sorularını cevaplayan Karahancı, öğrencilere başarılar dileyerek seminerini sonlandırdı.


 Kadıköy Gözcübaba Nusret Sunuk Anadolu İmam Hatip Lisesi


Haberler