Öğretmenlere yönelik "Ergenlerle İletişim" semineri düzenlendi

Öğretmenlere yönelik "Ergenlerle İletişim" semineri düzenlendi

İstanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Psikoloji Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Arzu Somay tarafından Özel Bahçelievler Vatan Özel Öğretim Kursu öğretmenlerine yönelik “Ergenlerle İletişim” konulu seminer gerçekleştirildi.

Seminer ergen sorunlarının tanımıyla başlandı. Bu noktada öğretmen tavırlarının öğrenciler üzerindeki etkilerinden bahsedildi. Öncelikle öğretmenlerin öğrencileri olan davranışlarını değiştirmelerini önerdi. Bu değişikliğin ergen davranışında önemli bir değişiklik göstereceğini iletti. Öğretmenlerin sorunlarla karşılaşırken yapması gerekenler söylendi. Öğrencilerin farklı kültür ve ekonomik seviyelerden geldiğini belirten öğretmenler farklı gruplarla anlaşmanın yaşattığı zorluklardan bahsetti. Soru ve problemlerini dile getiren öğretmenlere Arzu Somay birebir cevapladı. Seminer sonunda da öğretmenlerin sorularını yanıtlayan Arzu Somay’a kurum Rehberlik Koordinatörü Ahmet Burutekin tarafından çiçek takdim edildi ve katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.