Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü -

Pandemi Döneminde Teknoloji Bağımlılığı

gelişim üniversitesi
  1.   Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü
  2. Haberler


Pandemi Döneminde Teknoloji Bağımlılığı


İstanbul Gelişim Üniversitesi Dr. Öğrt. Üyesi Deniz YILDIZ, Kütahya Özel Kırdar Bilgiören Koleji öğrenci velilerine yönelik “Pandemi Döneminde Teknoloji Bağımlılığı” konulu seminer online gerçekleştirdi.


İstanbul Gelişim Üniversitesi Dr. Öğrt. Üyesi Deniz YILDIZ, Kütahya Özel Kırdar Bilgiören Koleji öğrenci velilerine yönelik “Pandemi Döneminde Teknoloji Bağımlılığı” konulu seminer online gerçekleştirdi. Dr. Öğrt. Üyesi Deniz, teknoloji bağımlılığının ne olduğunu, nedenleri ve belirtileri ile beraber ele alarak, zararları ve nasıl korunabileceğini pandemi etkisi çerçevesinde ele alarak; teknoloji ürünlerini kullanımına bağlı olarak ekran sürelerinin artması, ekranlardan uzak durunca huzursuzluk yaşama, gün içindeki planlamaları geciktirmesi, ruh sağlığını etkileme gibi durumların bağımlılığa işaret ettiğini belirtti. Bilgi eksikliği, arkadaş çevresinin etkisi, can sıkıntısının giderilme isteği veya bir varoluş biçimi olarak sosyal medya veya oyunlara yönelimlerin olduğunu ve pandemi ile beraber bu yönelimlerin arttığını belirtti.

Dr. Öğrt. Üyesi Deniz, pandemiyle beraber bu alanın bilgi kaynağı ve sosyal ilişki geliştirme alanı olarak öne çıktığı ama kontrolü olmadığında uyku düzenini, beslenmeyi, zaman kavramını ve aile içi ilişkileri zedelediğini belirterek; önlem olarak aile için ilişkilerin ve iletişimlerin kuvvetli olması, ebeveyn kontrolünün olması, aile içi kuralların net olması, gündelik hayatta farklı aktivitelere yönelimlerin olması gerektiğini belirtti.
Aile içinde çocuklara sorumluluk verilmesi gerektiğini belirten Dr. Öğrt. Üyesi Deniz, gündelik hayatta ekran süresinin birden kesilmemesi, daha çok ekran sürelerinin yerine farklı etkinliklerin, sorumlulukların yerleştirilerek çocukların sosyal medya ve oyunlara yönelimlerinin daha düşük düzeylere çekilebileceğini belirtti. Yayının sonunda Dr. Öğrt. Üyesi Deniz YILDIZ, ebeveynlerden gelen soruları cevaplandırarak seminerini sonlandırdı.

Haberler