Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü -

Pandemi Sürecinde Psikolojik Sağlamlığa Dikkat

gelişim üniversitesi
  1.   Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü
  2. Haberler


Pandemi Sürecinde Psikolojik Sağlamlığa Dikkat



İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Yasir Duman Ankara Mamak Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi öğrencilerine “Pandemi Sürecinde YKS Başarısı” konulu seminerini gerçekleştirdi.

“Pandemi Sürecinde YKS Başarısı” seminerine pandemi sürecinde psikolojik sağlamlığı koruma adına yapılabilecekler ile ilgili tavsiyelerde bulunarak başlayan Duman bu süreçte öğrencilerin yaşadığı kaygı durumlarının normal olduğunu belirtti. Yükseköğretim Kurumları Sınavına hazırlanan öğrencilerin koşullardan dolayı içinde bulundukları durum için olumlu düşünce geliştirmenin faydalarından ve tekniklerinden bahseden Duman başarıya giden asıl yolun içsel motivasyondan geçtiğini de öğrencilere aktardı. Motivasyonu sağlamanın yolları ile ilgili öğrencileri bilgilendiren Duman, yaygın karşılaşılan erteleme, ön yargı ve programsız ders çalışma süreçleri ile ilgili öğrencilere uyarılarda bulundu. “En kötü program programsız çalışmaktan iyidir” diyen Duman ders çalışma programı hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktalar ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Verimli ders çalışma yöntemlerinden bahseden Duman özellikle ders dinlerken not tutmanın öğrencilerin dikkatini arttırdığını ve öğrenmeyi kolaylaştırdığını da ekledi. Sorularını yanıtladıktan sonra teşekkürlerini ileten Duman öğrencilere başarılar dileyerek seminerini sonlandırdı.

Haberler