Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü -

Sağlıklı Bir Zihin İçin Olumlu Düşünce Çok Önemlidir

gelişim üniversitesi
  1.   Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü
  2. Haberler


Sağlıklı Bir Zihin İçin Olumlu Düşünce Çok Önemlidir



İstanbul Gelişim Üniversitesi, Özel Atakent Kolejlerinin düzenlediği sempozyuma katılım sağladı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Özel Atakent Kolejlerinin ilkini gerçekleştirmiş olduğu “Eğitim, Aile ve Çocuk Sempozyumu” çalışmasına katılım sağladı.
Veli, öğrenci ve öğretmenlerin katılım sağladığı 450 kişilik sempozyumda birçok farklı üniversite akademisyenlerinin yanı sıra İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Psikolog Doktor Öğretim Üyesi Esra Savaş, “Sağlıklı Zihin Sağlıklı İnsan” konulu sunumuyla katkıda bulundu.

Sağlıklı insan olabilmek için insan fizyolojisinin ve psikolojisinin nelere ihtiyaç duyduğunu, kültürel etkilerin kişilerin karakter oluşumlarını nasıl etkilediğini, yaşam kalitesini arttırmak için nelere dikkat edilmesi gerektiğinden bahseden Savaş, “Kişinin inandığı ve kabul ettiği amaç, kültür ve değer sistemine göre şuandaki durumu algılayışıdır. Bu nedenle “an”da kalmak çok önemlidir” diyerek mevcut olduğumuz sürece odaklanmamız gerektiğine dikkat çekti.  Sağlıklı bir zihin için olumlu düşüncenin çok önemli olduğundan ve bu düşünce tarzını alışkanlık haline getirmemiz gerektiğinden bahsederken aynı zamanda beslenme, uyku düzeni, spor gibi aktivitelerin de zihin sağlığı için çok önemli olduğunu belirtti.

Yoğun ilgi gören Dr. Öğretim Üyesi Esra Savaş, sorulan soruları yanıtladıktan sonra katılımları için dinleyicilere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Haberler