Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü -

Seminere katılan öğrenciler üniversite yerleşkelerini gezdi

gelişim üniversitesi
  1.   Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü
  2. Haberler


Seminere katılan öğrenciler üniversite yerleşkelerini gezdi



İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde Ataşehir Bil Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımı ile üniversite gezisi ve Rehberlik Uzmanı Merve Biçici tarafından öğrencilere “Sınav Kaygısı ve Motivasyon” semineri gerçekleştirildi.

Seminerde kaygının tanımını yapan uzmanımız öğrencilerden kaygı örnekleri istedi. Özellikle kaygının birey için hangi aşamada tehlikeli olabileceğini aktardı. Kaygının korkuya dönüşmesinin tehlike arz edebileceğini dile getiren Merve Biçici bu noktada her kaygılandığımız durumun kötü olmadığını aksine normal bir süreç olduğunu vurguladı. Merve Biçici, kaygı düzeyinin yüksek olduğu zamanlarda öğrencilerin çok kolay bir şekilde uygulayabileceği “Nefes Egzersizi” tekniğini anlattı.
Daha sonra öğrencilere motivasyon konusunda bilgi veren uzmanımız ara tatilde ders planlaması yapıp eksik konuların bitirilmesini hedef koyan öğrencilerin, motivasyonlarının da artacağını dile getirdi. Hedefin motivasyonu doğru orantılı şekilde etkilediğini dile getirdi. Seminer sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Merve Biçici, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nin tarihçesi, bölümleri ve öğrencilere sağladığı imkânlardan bahsetti.

Seminer bittikten sonra Eğitim Danışmanı ve Tanıtım Uzmanı Emin Tikdağ ve Merve Biçici öğrencilere Gelişim Tower’ı gezdirdi. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu spor alanlarını gezen öğrencilere aynı zamanda bölümler hakkında bilgi verildi. Spor salonunda çalışma yapan üniversite öğrencilerine sorular soran öğrenciler bu durumdan oldukça keyif aldı. Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’na getirilen öğrenciler buradaki laboratuvarları gezdi. Uygulamalı derslerin verilmesi öğrencilerin ilgisini çekti. Aynı yerleşkede bulunan Gastronomi mutfağını gezen öğrenciler bölüm akademisyenlerinden de gastronomi hakkında bilgi aldı. Öğrenciler memnuniyetlerini dile getirdikten sonra okul öğretmenleri eşliğinde üniversiteden ayrıldı.


Haberler