Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü -

Sınav Kaygısı ile Baş Etmenin Yolları ve Sınav Sürecinde Motivasyon

gelişim üniversitesi
  1.   Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü
  2. Haberler


Sınav Kaygısı ile Baş Etmenin Yolları ve Sınav Sürecinde Motivasyon


Kaygı ve motivasyonun hayatımızın her anına etki edebileceğini düşünürsek sınav sürecindeki öğrencilerin kaygı ve motivasyonla ilgili yaşayabileceği süreçler daha çetin geçmektedir.


 Bu doğrultuda eğitimin her kademesine destek vermeye çalışan İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin bugünkü misafirleri Özel Gaziosmanpaşa İstanbul Şafak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri oldu.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Hasan Basri KARAKÖSE tarafından verilen “Sınav Kaygısı ve Motivasyon” konulu seminere zorlu süreçten geçen öğrenciler katılım sağladı. “Sınava hazır değilim”, “Bu bilgiler çok gereksiz ve saçma. Nerede ne zaman kullanacağım ki?”, “Sınav kötü geçecek” gibi otomatik olumsuz düşüncelerin sınav kaygısını arttıracağını belirten KARAKÖSE, öğrencilere: “Yapabileceğimin en iyisini yapabilirim, zamanı kendi yararıma kullanmak benim elimde, dünyanın sonu değil telafisi var.” gibi birçok alternatif düşünce ile sınav kaygısından uzaklaşabileceklerini belirtti.
Motivasyon kaynağının “bilgi ve öğrenme” olarak anlatıldığı seminerde, sınavdan bir hafta önce neler yapılması gerektiği de şu maddelerle sıralandı;
  • Doğal günlük hayatınızı devam ettirin. Mutlu olun ve özgüveniniz olsun.
  • Sürekli sınavın konuşulduğu ve olumsuzluk veren mekan ve kalabalıklar içine girmeyin.
  • Unutmayın ki; bu sınav her şeyin biteceği an değildir. Emek verdiyseniz rahat olun.
  • İç enerjiniz için pozitif düşünün.
  • Sınava saatler kala bol su içmeyin. Tuvalet ihtiyacı tüm dikkatinizi dağıtır.
  • Sınava gireceğiniz okulu sınavdan önce görmeye gidin.
Katılımcı oldukları için öğrencilere teşekkürlerini ileten Rehberlik Uzmanı Hasan Basri KARAKÖSE, sağlık dilekleri ile birlikte seminerini sonlandırdı.

Haberler