Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü -

Ümraniye 75. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileriyle Seminer

gelişim üniversitesi
  1.   Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü
  2. Haberler


Ümraniye 75. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileriyle Seminer



İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Ümraniye 75. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine “Dijital Dünyada Kariyer Yolculuğum” başlığı altında mesleklere yönelik seminer düzenlendi.
 
Ümraniye 75. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Pazarlama, Bilişim, Büro Yönetimi, Muhasebe, Konaklama ve Seyahat alanlarının ek puanla geçiş yapabileceği bölümler ve öğrencilerin tercih edebileceği 4 yıllık lisans bölümleri hakkında bilgi verildi. Bilgisayar Mühendisliği ile ilgili tercihinin olduğunu belirten öğrenciye, mühendislik programlarında geçerli 300.000 başarı sıralaması şartının olduğunu aktaran Rehberlik Uzmanı Kemal Alioğlu, Bilgisayar Mühendisliği programının endüstri, ticaret, eğitim sektörleri gibi birçok alanda da çalışma imkanının yüksek olduğunu söyledi.

Seminerde yoğun olarak öğrencilerden gelen “Meslek lisesinde okuyor olmanın üniversite tercihinde etkisi ne yönde olur?” sorusu geldi. Bu soruyu İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Alioğlu, “meslek liselerinin şu anda akademik anlamda yoğun eğitim vermemesi, mesleki eğitime ağırlık vermesi rakiplerine göre kendilerini dezavantajlı hale getirse de öğrencinin azimli ve programlı çalışması ile hedefi belirlemesi sonucu başaramayacağı hiçbir şey yoktur.” diyerek cevapladı.

Seminer sonunda Ümraniye 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Halil Ünal, destekleri ve anlatıları için Rehberlik Uzmanı Kemal Alioğlu'na teşekkürlerini iletirken, sağlıklı bir ortamda üniversitemizi ziyaret etmek ve bilgi almak istediklerini söyledi.
Karşılıklı sağlık dilekleriyle seminer sonlandırıldı.

Haberler