Üniversite Hazırlık Öğrencilerine Bilinçli Teknoloji Kullanımı Semineri Gerçekleştirildi

Bakırköy Nüket Ercan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından Bakırköy Nüket Ercan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencilerine ‘’Bilinçli Teknoloji Kullanımı’’ semineri gerçekleştirildi.

Bakırköy Nüket Ercan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleşen seminerde İstanbul Gelişim Üniversitesi  Yeni Medya ve İletişim Bölümü Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Şebnem Gürsoy Ulusoy konuşmacıydı.

Bilinçli sosyal medya kullanımı, siber zorbalık ve internet haberleri hakkında bilgi veren Ulusoy ‘Sosyal medya günümüzde son derece yaygın ve popülerliği gittikçe artan bir iletişim ortamıdır. Sosyal medyada bireyler kendilerini nasıl göstermek, sunmak istiyorsa o yönde paylaşımda bulunmaktadırlar. İnternette yalan haber sitelerinin son zamanda arttığını ve bu bağlamda dikkatli olunmasını hatırlatan Ulusoy öğrencilere günlük hayatta kullanabilecekleri eğitici site örneklerini paylaştı.40 kişinin katılımıyla gerçekleşen seminer başarı ile sonlandırıldı.

Düzenleme Tarihi: 11 11 2021