YKS başvuru sürecinde dikkat edilmesi gerekenler

YKS başvuru sürecinde dikkat edilmesi gerekenler

Avcılar Yazılım Kozmos Anadolu Lisesi öğrencilerine İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Elif Aluç Gülşen tarafından “YKS ve Başvuru Süreci” konulu seminer gerçekleştirildi.

Öğrencilere bu süreçte hangi adımları izleyeceklerini anlatan Gülşen, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün açıklaması üzerine, 2020 yılında gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın tarihlerini öğrencilerle paylaştı. Öğrencilere başvuru sürecinin önemli olduğundan bahseden Gülşen, “başvurunuzu tamamladıktan sonra ücretinizi mutlaka yatırmalısınız. Ücret yatırılmadığında başvuru yapmış bile olsanız başvurunuz geçersiz sayılır” diyerek öğrencileri bu konuda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın detaylarının bilinmesinin, sınavda elde edilecek başarının yüzde ellisine katkı yapacağını vurgulayan Gülşen, belirli bölümler için (Tıp, Hukuk, Mimarlık, Mühendislik, Diş Hekimliği, Eczacılık) başarı sıralamalarını da paylaştı.