YKS başvurularının başlaması ile birlikte öğrencilerde heyecan arttı!

YKS başvurularının başlaması ile birlikte öğrencilerde heyecan arttı!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvurularının başlaması ile birlikte başvuracak adayların sınava ilişkin heyecanın da artmaya başladığı dönemde, Ümraniye Limit Eğitim Kurumları öğrencilerine İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Elif Aluç Gülşen tarafından “Sınav Kaygısı ve Motivasyon” konulu seminer gerçekleştirildi.

12. sınıf ve mezun grubunu öğrencilerinin katıldığı seminerde kaygının psikolojik ve fizyolojik süreçlerine değinildi. Sınav kaygısının öğrenilen bilgiyi sınav anında etkili kullanılmamasına neden olduğu üzerinde duran Gülşen, öğrencilere kaygıyı kontrol altına alabilmek için sınava hazırlık sürecinde ve sınav anında yapılması gerekenleri anlattı. Sınava 130 gün kalması nedeniyle bu süreçte öğrencilerin motivasyonlarının da yüksek olması gerektiğine vurgu yapıldı. Gülşen, sınav öncesi ve sınav anında yapılması gerekenlerle ilgili öğrencilere tavsiye vererek seminerini sonlandırdı.