Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü -

YKS’de başarılı olmak için motivasyon şart

gelişim üniversitesi
  1.   Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü
  2. Haberler


YKS’de başarılı olmak için motivasyon şart



İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Pelin Karahancı tarafından Kağıthane Dr. Sadık Ahmet Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik “Sınav Kaygısı ve Motivasyon” semineri gerçekleştirildi.

YKS sürecinde öğrencilerin istedikleri başarıya ulaşmaları için motivasyonun en önemli araç olduğunu söyleyen Karahancı, motivasyonun öğrencilere olumlu düşünce, harekete geçme ve hareketin devamlılığını sağlayıcı etkisinden bahsetti. Ders programı yapmak için ya da ders çalışmak için zamanı ertelememek gerektiğini belirten Karahancı motivasyonun sağlanması için de öğrencilerin hedeflerini belirlemeleri gerektiğini söyledi. Hedefini belirleyip Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na hazırlık sürecinde motivasyonunu güçlü tutan öğrencilerin sınav kaygı düzeyinin de düşük olduğunu söyleyen Karahancı aynı zamanda sınav kaygısından kurtulmanın en önemli yollarından birinin “Doğru Nefes Egzersizi” olduğunu belirterek öğrencilere doğru nefes alma egzersizi yaptırdı.

Karahancı öğrencilere başarılar dileyerek seminerini bitirirken öğrenciler seminer sonunda İstanbul Gelişim Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile ilgili sorular sordular, öğrencilerin sorularını yanıtlayan Karahancı, Diş Hekimliği Fakültesi açılışı ve akreditasyon rekoru ile ilgili de bilgi verdi.

Haberler