Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü -

Yönetmenlikten Şefliğe, Uçak Teknikerliğinden Hemşireliğe Uzanan Gelişim Yolu!

gelişim üniversitesi
  1.   Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü
  2. Haberler


Yönetmenlikten Şefliğe, Uçak Teknikerliğinden Hemşireliğe Uzanan Gelişim Yolu!


Avcılar Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri, İstanbul Gelişim Üniversitesi dersliklerinde farklı gruplar halinde Üniversiteyi ziyaret ederek bölümlerin uzman akademisyenleri tarafından birebir uygulama üzerinden ‘demo ders’ yapma imkânı buldu.


Birinci gün Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo Sinema ve Televizyon Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Emre DOĞAN, Senaryo Yazım Uygulamaları dersi ile öncelikle senarist ve yönetmen olmak isteyen öğrencilerin nelere dikkat etmesi gerektiğiyle ilgili bilgiler verdi. Sonrasında ise Çekim ve Teknikleri dersi ile liseli öğrencilere video, kamera ve çekim teknikleri üzerinden önemli ve eğlenceli bilgilerle öğrencileri kamera önü ve kamera arkası ile buluşturdu.

İkinci gün Hemşirelik ve Gastronomi isteyen öğrenciler ile bölümlerin akademisyenleri bir araya gelerek uygulamalı eğitim gerçekleştirildi. Hemşirelik Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Bölüm Başkanı Canan ÖRÜKLÜ, öğrencilere hemşirelik laboratuvarlarındaki maketlerle öğrencilere hastanelerde karşılaşabilecekleri durumlar ile ilgili örnekler gösterirken, Gastronomi bölümünde ise ilgili öğrencilerle Makarna Atölyesi gerçekleştirildi. Öğr. Gör. Kemal ŞAHANLIK rehberliğinde Arş. Gör. Gizem HÜLAĞA KADEROĞLU ve Arş. Gör. Muzaffer ÇAKMAK ile birlikte makarnanın tarihinden mutfağa uzanan lezzet şöleniyle birlikte Avcılar Anadolu Lisesi öğrencileri hem ilk defa makarna yaptı hem de uzman şeflere lezzetlerini tattırdı. 

Haberler