Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü -

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na profesyonel bakış

gelişim üniversitesi
  1.   Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü
  2. Haberler


Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na profesyonel bakış



Ataşehir Final Anadolu Lisesi öğrencilerine İstanbul Gelişim Üniversitesi’ni tanıtmak, Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilgili bilgileri paylaşmak adına “Üniversiteye Giriş Sistemine Profesyonel Bakış” adlı seminer gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Rehberlik Uzmanı Elif Aluç Gülşen’in konuşmacı olduğu seminerde, üniversite tercihlerinden önce öğrencilerin bilmesi gereken kavramlardan bahsedildi. Birçok öğrencinin tercih etmiş olduğu bölümü ve statüsünü bilmeden üniversiteye yerleştiğini belirten Gülşen, yanlış tercih yapılmaması için öğrencileri uyardı.

İlk kez Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek öğrenciler başvuru süreci ile ilgili bilgilendirildi. Hukuk, Tıp, Öğretmenlik Programları, Mühendislik Programları, Mimarlık, Eczacılık, Diş Hekimliği, TYT Özel Yetenek ile öğrenci alan Öğretmenlik Programlarını tercih etmeyi düşünen öğrencilere başarı sıralamaları ile ilgili bilgi verildi.

2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı istatistiklerinin de aktarıldığı seminerde, Elif Aluç Gülşen’e Ataşehir Final Anadolu Lisesi Yönetimi tarafından çiçek takdim edildi.


 Ataşehir Final Anadolu Lisesi


Haberler