Siber Zorbalık Bir Suçtur

2. Duyurular

Siber Zorbalık Bir Suçtur

İstanbul Gelişim Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Burhanettin Aykut Arıkan, Güneşli Sınav Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerine siber zorbalığı anlattı.

Prof. Dr. Burhanettin Aykut Arıkan öğrencileri sosyal medyayı kullanırken dikkatli olmaları konusunda uyardı. Sosyal medyayı kullanırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Arıkan, “Olumsuz bir durum ile karşı karşıya kaldığınızda bu durumu önce ailenizle paylaşınız. Aileniz ile paylaşmadığınız bir durum varsa okuldaki rehber öğretmeninize mutlaka durumu anlatınız. Bunun yanı sıra bu tip durumlarda ciddi psikolojik etkiler olabileceğinin de göz ardı edilmemesi gerekmektedir. Eğer destek alınması gerekiyorsa mutlaka bir psikoloğa başvurunuz” dedi. Ayrıca öğrencilere sosyalleşmek için mutlaka dış dünya ile bağlantı kurulması gerektiğini savunan Arıkan, sürekli telefon ve bilgisayar başında olmanın genel kültür ve sosyalleşme açısından da olumsuz etkileri olabileceğinden bahsetti.